Jednostavno, brzo i tako, tako sočno!
Ako ste ostali bez inspiracije za ručak, napravite rendani krompir sa batakom iz rerne. Nikad brža i jednostavnija priprema ostavlja vam dosta slobodnog vremena, a ukućani će tražiti repete.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 bataka sa karabatakom
- 250 ml neutralne pavlake
- 100 ml mleka
- 200-250 g kačkavalja
- ulje
- so, biber
Priprema
Batake obarite, a krompir izrendajte. U većoj tepsiji po dnu poređajte krompir, nauljite, posolite i pobiberite. Stavite još neke začine ako želite. Zatim sa mesa skinite kožicu i rukama iscepkajte meso (odvojite od kosti) i stavite preko krompira. Prelijte neutralno pavlakom i promešajte.
Ako procenite da nema dovoljno tečnosti dodajte malo mleka. Krompir treba da ogrezne u tečnosti. Pecite 200°C na nekih 20-25 minuta, a pred kraj dodajte rendani kačkavalj.
( Izvor: kuhinjavalentinamaskovic )