icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

KO JOŠ NE VOLI SPOJ KROMPIRA I PILETINE? Ovako pripremljene ih nikad niste jeli, a ne može ni brže ni ukusnije (RECEPT)

Podeli:

Jednostavno, brzo i tako, tako sočno!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako ste ostali bez inspiracije za ručak, napravite rendani krompir sa batakom iz rerne. Nikad brža i jednostavnija priprema ostavlja vam dosta slobodnog vremena, a ukućani će tražiti repete.

 

Sastojci:

 

  • 1 kg krompira
  • 2 bataka sa karabatakom
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 100 ml mleka
  • 200-250 g kačkavalja
  • ulje
  • so, biber


Priprema


Batake obarite, a krompir izrendajte. U većoj tepsiji po dnu poređajte krompir, nauljite, posolite i pobiberite. Stavite još neke začine ako želite. Zatim sa mesa skinite kožicu i rukama iscepkajte meso (odvojite od kosti) i stavite preko krompira. Prelijte neutralno pavlakom i promešajte.


Ako procenite da nema dovoljno tečnosti dodajte malo mleka. Krompir treba da ogrezne u tečnosti. Pecite 200°C na nekih 20-25 minuta, a pred kraj dodajte rendani kačkavalj.

 

 

Inicijalizacija u toku...