Ako nemate ideju šta biste novo, a ipak poznatog ukusa i zasitno mogli da spremite za ručak, ovo bogato jelo sigurno će vam se dopasti. Malo sastojaka, malo vremena, fantastičan ukus!
Stigla je jesen i laganije obroke menjamo bogatim i jakim, a gde ćete bolje od slasne svinjetine u okviru glavnog jela? Dodajte tome začine, krompir i pripremite sve baš ovako i možete biti sigurni da ćete dugo ostati punog stomaka.
Sastojci:
- 700 grama krompira
- 500 grama svinjskog mesa po izboru, idealno ulupane šnicle
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 4 kašike ulja
- 3 kašike senfa
- 5 kašika majoneza
- kačkavalj po ukusu
- so, biber, peršun po ukusu
Priprema
Oljuštite, operite i izrendajte krompir, pa ostavite da se ocedi. Posolite ga i pobiberite po ukusu, pa odvojte na dva jednaka dela.
Podmažite vatrostalnu posudu uljem, pa rasporedite krompir po dnu. U jednoj posudi pomešajte sitno seckan luk i ulje, pa time prelijte krompir. Potom poređajte meso, idealno šnicle sečene u trake, pa preko stavite preostali krompir. Nakon što poravnate, u jednoj posudi pomešajte peršun, senf, majonez i soli po želji, prelijte time. Zatim narendajte kačkavalj preko.
Pecite na 200 stepeni najmanje pola sata.