icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

Bogat, a brz ručak za lenji vikend: Najsočnije LAŽNE LAZANJE od tikvica (RECEPT)

Podeli:

Iznenadiće vas koliko se lako pripremaju, a ukus je izuzetan

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako želite da uživate u lazanjama, a nije baš baš do testenine, ova zdravija alternativa odlično je rešenje.


Sastojci:

 

  • Kilogram tikvica
  • pola kilograma mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka srednje veličine
  • 100 mililitara mleka
  • brašna po potrebi
  • 3 jajeta
  • so, biber, peršun, origano po ukusu
  • kašika suvog začina


Priprema


Očistite tikvice i isecite po dužini, pa ih posolite i ostavite da puste vodu.
U dubljem tiganju proprižite sitno seckan crni luk na malo ulja, pa dodajte mleveno meso, suvi začin, so, biber, peršun, origano po ukusu.


Zatim procedite kriške tikvica i uvaljajte ih nežno u brašno. Ređajte ih po nauljenom plehu ili vatrostalnoj posudi. Nakon što složite red, prekrijte ga slojem od mesa, pa ponovo ređajte tikvice i tako sve dok ne potrošite materijal.


Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i nastavite pečenje. Posle 15 minuta, ponovo izvadite i prelijte mešavinom od umućenih jaja i mleka i vratite da se peče još 20 minuta.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...