Bulgur je superhrana koja je odlična zamena za pirinač, zdrava je i obuluje hranljivim materijama!
Bulgur je supernamirnica koju ćete sigurno voleti ako jedete proso i pirinač. U pitanju je zdrava žitarica koja obiluje hranljivim materijama, dobra je za probavu, imunitet, nadutost...
Uz sve to, bulgur je i jeftin, a pakovanje od 200 grama može se kupiti za manje od 200 dinara.
Čuvena Marta Stjuart otkrila je svoj način pripreme bulgura.
Sastojci
- 1 šolja srednje mlevenog bulgura
- prstohvat soli
- voda
- ekstradevičansko maslinovo ulje
Priprema
Pomešajte bulgur, jednu i po šolju vode, so i ulje u tiganju.
Krčkajte bulgur, pa pokrijte tiganj i na tihoj vatri kuvajte 12 minuta.
Skinite s vatre, ostavite poklopljeno 10 minuta.
Promešajte viljuškom.
Nemojte koristiti sitno mleveni bulgur za ovaj recept, jer Marta ističe da njemu ne treba kuvanje, već ga je dovoljno držati potopljenog 10 minuta u ključaloj vodi.