Recept koji je jeftin, izdašan, sočan i tako ukusan!
Probajte i lepinju od krompira i kačkavalja koja se topi u ustima...
Sastojci:
- 2 krompira
- jedno jaje
- kašika brašna
- prstohvat soli
- nekoliko listova tvrdog sira/kačkavalja po izboru
- rendani kačkavalj (nekoliko kašika)
Priprema:
Dva krompira izrendajte (na krupno rende), pa potpopite vodom. Ostavite ga tako da odstoji, pa procedite vodu i dodajte prstohvat soli, jednu kašiku brašna i promešajte dobro.
Na umerenu vatru stavite tiganj, nauljite, pa kad se zagreje, dodajte krompir. Pritisnite dobro krompir. Rendani krompir tokom prženja treba da se sjedini u jedinstvenu smesu.
Kada donji deo postane zlatne boje, okrenite ga, pa dodajte na jednu polovinu malo tvrdog rendanog sira ili kačkavalja i jedno jaje. Preko toga stavite još nekoliko listova kačkavalja. Kada se još malo doprži, preostalu polovinu krompira prebacite preko druge polovine (kao kad pravite omlet).
Ponovo okrenite, pa kada postane zlatno-braonkaste boje i sir se lepo istopi, jelo je gotovo.
Pogledajte način/video pripreme ovde.