primenjujete li ovo?

Saveti Marte Stjuart: Zbog čega krompire treba da držite potopljene u HLADNOJ VODI

0

Ne samo što ćete sebi uštedeti vreme u kuhinji, već će pripremljeni krompiri biti i znatno hrskaviji!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Bilo da ih volite pečene, kuvane, pržene ili u formi pirea na primer, krompir je univerzalno popularna namirnica. Vrlo su ukusni i kad se jedu sami, uz neko drugo povrće, ali i uz ribu, meso... Izbor je samo vaš i tu nema greške.

 

Za guljenje i seckanje krompira potrebno je vremena u zavisnosti, naravno, od količine krompira potrebne za recept, ali ako tražite način da uštedite sebi vreme u kuhinji, čuvena Marta Stjuart ima omiljenu tehniku kad su krompiri u pitanju: ogulite sirov krompir, a onda napunite dublju posudu vodom i ostavite ih u frižideru kako ne bi postali smeđi.

 

Dakle, krompire pod mlazom hladne vode gulite, seckajte u željenom obliku, operite od prljavštine. Stavite ih u činiju i potpuno prekrijte hladnom vodom, pa držite u frižideru. Kad je vreme da ih kuvate, ponovo ih operite hladnom vodom.

 

Kad budu dvaput prošli kroz mlaz hladne vode, biće savršeno hrskavi prilikom pečenja i prženja. Uz to, biće uklonjen i višak skroba.

 

Odlična je ideja da ih imate ovako pripremljene ranije, a kada vam ova tehnika ranije pripreme krompira uđe u rutinu, nikada nećete gubiti previše vremena tokom pripreme jela.

 

 

makonda-tracker