icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fin i ukusan

Jeftin, lagan i RAZORUŽAVA ukusom: Nemački kolač sa JABUKAMA pravićete SVAKOG dana (RECEPT + MERA NA ČAŠE)

Ovaj kolač se sprema od najjednostavnijih sastojaka, a ne treba vam ni mnogo vremena za pripremu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelji jabuka, probajte i jednostavnu keks tortu s jabukama, a ne propustite ni očaravajuće kuglice s jabukama. 

 

Sastojci:

 

  • 3-4 jabuke
  • čaša ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše brašna
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer ili kašičica ekstrakta vanile
  • kašičica ili dve cimeta
  • kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli

 

Priprema:

 

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim, dodajte ulje, mutite, a onda sipajte i brašno, sodu, cimet i so. Sve pomešajte u jedinstvenu smesu.

 

Jabuke oljuštite i iseckajte, pa ih dodajte u smesu drvenom kašikom.

 

Sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, pa pecite na 180 stepeni 45 minuta ili dok ne vidite da je gotov, u zavisnosti od vaše rerne.

 

Kolač služite sa sladoledom ili ga pospite šećerom u prahu.