organski

Zdrava PAŠTETA od ćurećeg filea i senfa: Slavica Rokvić vam otkriva ukusan recept za omiljeni namaz iz detinjstva

1

Marinkova supruga se pokazala kao veoma kreativna i inovativna kada je reč u kulinarstvu, proverite i vi da li vam se dopada.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Supruga pevača narodne muzike, Marinka Rokvića - Slavica, postala je veoma zapažena na društvenim mrežama, iako joj to nije bila prvobitna zamisao, već da se zabavi sa prijateljicama i rodbinom.

 

No, njene kulinarske đakonije, baštovanski saveti, literarne sposobnosti privukle su na hiljade dama, koje svakodnveno prate njen rad, a Slavičini organski recepti postali su opšte poznati širom naše zemlje.

 

Ovog puta Rokvićeva je predstavila veoma jednostavan recept za domaću paštetu, od svežeg mesa, koja je pogodna kako za decu, tako roditelje, koji nisu pristalice konzerviranih obroka, ali ih privlači miris i ukus detinjstva.

 

"Svi moji dosadašnji recepti bili su namenjeni svima nama, a ovaj današnji posebno vama koji se na ovih 40 stepeni borite sa zdravstvenim problemima. Reč pašteta baš na prvi pogled ne obećava. Ali zdrava, domaća pašteta protkana česticom ljubavi onoga ko je sprema, pomoći će borcima u ringu koji se životom zove. Jednostavna, lagana, ali zdrava, delotvorna." - napisala je uz detaljan recept.

 

 

Sastojci: 

 

ćureći ili pileći file
senf
celerova so
malo kuvanog domaćeg paradajza
sitno seckan peršun

 

Priprema: 

 

Belo meso skuvati u supi ili posebno, staviti u multipraktik sa ostalim sastojcima. Blendirati. Lagano, ukusno, ne opterećuje digestivni trakt, a daje snagu na poseban način.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker