čestitke STIŽU

Gorica Popović danas slavi 69. rođendan: Glumica oduševljava vrsnim UMETNIČKIM darom, a suprug Nenad joj je motivacija

2

Nakon uloge u filmu "Nacionalna klasa", davne 1979. godine, vrata domaće kinematografije bila su joj otvorena, a publika ju je odmah zavolela.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Proslavljena glumica Gorica Popović, danas proslavlja 69. rođendan u krugu porodice i prijatelja, a mnogobrojna publika joj putem Instagrama čestita divan dan.

 

Gorica je rođena u Kragujevcu 1952. godine, a odmalena je pokazivala zainteresovanost za umetnost i glumu, što je kasnije i postao njen put.

 

Uspela je da upiše Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. a studirala je sa  kolegama Milanom Štrljićem, Zlatom Numanagić, Jelicom Sretenović, Ljiljanom Dragutinović, Radmilom Živković, Tanjom Bošković. 

 

Popovićeva je tokom studija pokazala talentat, posvećenost i istrajnost, te od 1976. godine postaje asistent na fakultetu, a predmet "Dikcija i Gluma" postao je jedan od omiljenih, jer Gorica na poseban način studentima dočarava tematiku.

 

Gorica Popović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njena prva zapažena uloga bila je u ostvarenju "MIris poljskog cveća", a kasnije su usledile i one koje su potpuno očarale publiku - "Nacionalna klasa", "U raljama života", "Pad Italije", "Sivi dom".

 

Pored zavidnog glumačkog stvaralaštva, Gorica se bavila i pevanjem, te smo mogli da je čujemo u čuvenoj grupi "Suncokreti".

 

Oprobala se i u ulozi rediteljke, te u matičnom Ateljeu 212 već dve decenije publika ima prilike da pogleda mjuzikl "Brod plovi za Beograd", tokom novogodišnjih praznika.

 

O privatnom životu Popovićeva nije često govorila u javnosti, ali ono što je posebno motiviše u životu, jeste partner Nenad Petrović, alt - saksofonista, muzičar i kompozitor, član grupe "Zabranjeno pušenje".

 

Glumica ističe da su u skladnom braku već petnaest godina, a žar za umetnošću i interakciju sa publikom ih je doživotno vezala.

 

 

 

 

 

makonda-tracker