JEDNOSTAVNO PREDIVNO!

STRAĆATELA + MENTA = spoj iz snova: Sladoled-torta savršena za najvrelije letnje dane (RECEPT)

0

Osvežavajuća tortica koja će se posebno dopasti sladokuscima koji uživaju u kombinaciji mlečnih i čokoladnih ukusa

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 250 grama nekog čokoladnog keksa
  • 130 grama maslaca


Za fil:

 

  • 1 veza nane
  • 6 punih kašika kristal šećera
  • 300 mililitara mleka
  • 300 mililitara slatke pavlake
  • 150 grama crne čokolade
  • 4 žumanceta
  • 1 kašičica čaja od nane
  • 1 kašičica zelenog čaja

 

Dekoracija:

 

  • kugla sladoleda od kafe
  • rendana čokolada

 

Priprema


Stavite čokoladu u kesu, pa u zamrzivač.


Otopite maslac, pa izblendajte s keksom. Kada dobijete finu i glatku smesu, utisnite je u kalup za torte.


Zagrejte mleko i slatku pavlaku, pa kad proključaju sklonite i dodajte sitno naseckanu nanu. Ostavite da odstoji sat vremena, pa procedite.


U dubokoj činiji umutite kristal šećer i žumanca, pa im dodajte prethodnu smesu s mlekom. Stavite na tihu vatru, dodajte kašičicu čaja od nane i kašičicu zelenog čaja i mešajte sve vreme. Neka bude na ringli pet minuta, nakon čega ćete ga skoniti sa šporeta i nastaviti da mešate dok se prohladi.
Izvadite čokoladu iz zamrzivača i nalupajte je čekićem za meso. Potom sitne komadiće iz kese izručite u smesu sa žumancima.
Sve sipajte na koru u kalupu.


Stavite da se zamrzne.

 

Ukrasite kuglama sladoleda i rendanom čokoladom. Služite uz kafu.

 

 

 

makonda-tracker