icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

morate probati

Topi se u ustima, a ne treba vam ni gram brašna: Čokoladna torta od samo 3 sastojka (RECEPT)

Podeli:

Ako tražite recept za najjednostavniji i sočni čokoladni kolač za koji vam ne treba puno para, umeća i vremena za pripremu, na pravom ste mestu!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Za sve ljubitelje čokolade imamo savršen recept. Ne treba vam puno vremena, a ni umeća, kamoli sastojaka: potrebno je svega tri.

 

Rezultat je fin čokoladni kolač koji se topi u ustima...

 

Sastojci

 

  • 175 g tamne čokolade
  • 140g maslaca
  • 7 jaja

 

Priprema

 

Čokoladu otopite na pari. Pred kraj dodajte joj maslac (koji ste prethodno naseckali na kockice). Mešajte dok se potpuno ne rastope i sjedine.

 

Odvojte belanca od žumanaca; žumanca mutite i dodajte im smesu čokolade i maslaca, uz lagano mešanje. 

 

Od belanaca umutite sneg i dodajte kašiku po kašiku i nežno mešajte.

 

Kad imate jedinstvenu smesu, izlijte u kalup koji ste namastili maslacem i stavili pek-papir u njega. Prekrijte folijom. 

 

Kalup stavite u veći kalup, napunjen do pola vrućom vodom.

 

Pecite 25 minuta u rerni koju ste zagrejali na 150 stepeni. Torta je gotova kada je u sredini mekana, a spolja ima hrskavu koricu.

 

 

Inicijalizacija u toku...