Ako tražite recept za najjednostavniji i sočni čokoladni kolač za koji vam ne treba puno para, umeća i vremena za pripremu, na pravom ste mestu!
Za sve ljubitelje čokolade imamo savršen recept. Ne treba vam puno vremena, a ni umeća, kamoli sastojaka: potrebno je svega tri.
Rezultat je fin čokoladni kolač koji se topi u ustima...
Sastojci
- 175 g tamne čokolade
- 140g maslaca
- 7 jaja
Priprema
Čokoladu otopite na pari. Pred kraj dodajte joj maslac (koji ste prethodno naseckali na kockice). Mešajte dok se potpuno ne rastope i sjedine.
Odvojte belanca od žumanaca; žumanca mutite i dodajte im smesu čokolade i maslaca, uz lagano mešanje.
Od belanaca umutite sneg i dodajte kašiku po kašiku i nežno mešajte.
Kad imate jedinstvenu smesu, izlijte u kalup koji ste namastili maslacem i stavili pek-papir u njega. Prekrijte folijom.
Kalup stavite u veći kalup, napunjen do pola vrućom vodom.
Pecite 25 minuta u rerni koju ste zagrejali na 150 stepeni. Torta je gotova kada je u sredini mekana, a spolja ima hrskavu koricu.