icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

morate probati

PEČENE, PUNJENE I POHOVANE: Ovakav način priprema paprika postaće redovno jelo na vašoj trpezi

Podeli:

Za samo nekoliko minuta koliko vam treba za prirpemu ovih paprika imaćete jelo koje će postati omiljeno na vašoj trpezi

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Treba vam brzo jelo za trpezu, a želite da bude lagano i ukusno, možda čak i bez mesa. Prija vam lakša hrana, onda ovaj recept sa pečenim paprikama koja se pune pavlakom i kupovnim kajmakom će postati omiljeno na vašoj trpezi. 

 

Sastojci:

 

  • Pečene paprike
  • Pavlaka
  • Kajmak jednog domaćeg proizvođača u čaši
  • Senf
  • Malo majoneza
  • So
  • Možete dodati i začine po želji
  • Brašno
  • Jaja
  • Prezle

 

Priprema:

 

Paprike dobro očistite o zapečene ljuske i isperite semenke koje se nalaze unutra, kako vam se ne bi našle u jelu. Nakon što to uradite u nekoj posudi pomešajte proizvoljno pavlaku, kajmak i senf. Nakon što to umešate, prema vašim preferencijama dodajte soli ili nekih začina ukoliko ih volite, npr. kari. Time napunite paprike i spremne su za drugu fazu. Uvaljajte ih u brašno, jaja i prezle i pržite na vrelom ulju dok ne porumene. Nakon toga ih servirajte i spremne su za jelo. 

 

 

Inicijalizacija u toku...