Ovaj recept za punjene paprike bez mesa sigurno će vam se dopasti. Brzo se prave, jeftine su, ukusne i svi ih vole.
Odličan predlog za jelo koje se brzo sprema, a fantastičnog je ukusa, jesu punjene paprike sa krompirom. Ako baš ne možete bez mesa, dodajte ga, ali i ovako će biti odlične i izdašne!
Probajte i paprike punjene sjeničkim sirom, kao i tursko jelo nalik punjenim paprikama.
Sastojci:
- 8 paprika
- 5 većih krompira
- 2 glavice luka
- 4-5 češnjeva belog luka
- 400 g kisele pavlake
- začini po želji: so, biber...
Priprema:
Najpre uključite rernu. Paprike izdubite.
Luk dinstajte, a kad omekša, dodajte mu krompir koji ste narendali ili iseckali. Dodajte beli luk, a onda i začinite po ukusu. Sipajte pola pavlake i ostavite da se hladi.
Paprike napunite smesom, stavite u šerpu ili pleh, pa dodajte ostatak pavlake, razmućen sa deci vode.
Pecite ih oko 45 minuta.