icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prijatno!

Najmekše kiflice: Neodoljivo pecivo s mlečnim premazom pravi se i brzo i lako (RECEPT)

Podeli:

  • 24

Ako ste u potrazi za receptom za sunđeraste kiflice, na pravom ste mestu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Za njihov fantastičan ukus zadužen je neodoljivi premaz - probajte i uverićete se!

 

Sastojci:

  • 600g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • kockica suvog kvasca
  • 100 ml mleka
  • 150 ml tople vode
  • 2 jaja
  • 1 žumance
  • 2-3 kašike ulja

Ko kaže da treba izbegavati testo? Poznati kardiolog otkriva koji hleb je najzdraviji na svetu

 

Priprema

 

Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.

 

Nastavak na sledećoj strani.