icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

malo drugačije

Dodajte mu još 2 sastojka i dobićete ukus koji se NE ZABORAVLJA: Kuvani kukuruz još je lepši uz OVAJ RECEPT

Podeli:

Jedinstveni recept za kuvani kukuruz koji morate probati!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Omiljena letnja grickalica mnogima je kuvani kukuruz! Ne samo što je zdrav, ukusan, već je i niskokaloričan. Preporučljiv je od strane nutricionista, a blagodeti su brojne.

 

Odličan je diuretik, snižava holesterol, smanjuje gorušicu...

 

Ukoliko i vi volite kukuruz, on je odličan izbor za leto, a možete ga spremiti sami kod kuće na lak način, što sigurno znate. Međutim, postoji jedan trik kod kuvanja kukuruza!

 

Kukuruz, kuvani kukuruz
foto: Profimedia

Mada ga skoro svi kuvaju u vodi, dva dodatna sastojka ga čine mnogo ukusnijim.

 

To su mleko i maslac.

 

Sastojci

 

  • 6 klipova kukuruza
  • šolja mleka
  • 100 grama maslaca
  • četvrt šolje šećera
  • voda

 

Šerpu u kojoj kuvate kukuruz napunite vodom (do pola), dodajte mleko, maslac i šećer, pa kukuruz.

 

Kad provri voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta. Izvadite kukuruz i uživajte!

 

 

Inicijalizacija u toku...