Jedinstveni recept za kuvani kukuruz koji morate probati!
Omiljena letnja grickalica mnogima je kuvani kukuruz! Ne samo što je zdrav, ukusan, već je i niskokaloričan. Preporučljiv je od strane nutricionista, a blagodeti su brojne.
Odličan je diuretik, snižava holesterol, smanjuje gorušicu...
Ukoliko i vi volite kukuruz, on je odličan izbor za leto, a možete ga spremiti sami kod kuće na lak način, što sigurno znate. Međutim, postoji jedan trik kod kuvanja kukuruza!
Mada ga skoro svi kuvaju u vodi, dva dodatna sastojka ga čine mnogo ukusnijim.
To su mleko i maslac.
Sastojci
- 6 klipova kukuruza
- šolja mleka
- 100 grama maslaca
- četvrt šolje šećera
- voda
Šerpu u kojoj kuvate kukuruz napunite vodom (do pola), dodajte mleko, maslac i šećer, pa kukuruz.
Kad provri voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta. Izvadite kukuruz i uživajte!