Miriše očaravajuće, jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan
Sastojci:
- 25 grama kvasca
- najmanje 400 grama brašna
- 200 mililitara mleka
- 100 mililitara vode
- 100 mililitara ulja
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
Priprema
Umutiti kvasac u malo mlake vode, pa dodati mlako mleko, šećer i ulje. Postepeno dodavati brašno i so, pa dobro promešati varjačom. Kada se dobije mekano i lepljivo testo, ostavite da odstoji pola sata, a zatim dodajte malo ulja i dobro izmešajte.
Nauljite tepsiju ili je obložite pek-papirom, pa prebacite testo u nju.
Uključite rernu na 200 stepeni, poravnajte testo dlanom i ostavite da slegne 15-ak minuta. Za to vreme će se rerna ugrejati, pa posolite prstohvatom testo i ubacite da se peče oko pola sata.
Najbolja je topla, a može se jesti bar još dva dana — ali toliko je ukusna da teško da će vam toliko potrajati.
( Glossy )