Desert koji osvaja gotov za tili čas.
Sastojci:
350 g čokoladnih keksića
370 ml mleka
2 ¼ kašičice praška za pecivo
Za preliv:
120 g čokolade (mlečene ili tamne)
1/3 šolje punomasnog mleka
Priprema
Čokoladne keksiće izblendirajte dok ne dobijete sitne mrvice.
U veću posudu sipajte čokoladne mrvice, a zatim dodajte malo praška za pecivo i lepo sjedinite, pa dodajte mleko. Opet promešajte, pa štapnim mikserom umutite dok ne dobijete glatko testo. Stavite testo u posudu (20x20cm) obloženu papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite. Pecite na 180°C oko 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.
Tortu možete premazati kremom od lešnika ili brzo napraviti ganaš tako što ćete otopiti čokoladu s vrućim mlekom i mešati je dok ne postane glatka. Nalijte ganaš odozgo i ravnomerno rasporedite, a zatim ostavite da se stegne pre sečenja.