Čokoladno zadovoljstvo koje se topi u ustima — očaravajući domaći sladoled— pravi se tako lako, a uživanje je beskrajno
Sastojci:
- 200 mililitara mleka
- 2-3 kašike kristal šećera
- 3 kašike mlevenog keksa
- 2 kašike kakakoa
- pola kesice vanilin šćera
- 1 kašika soli
- led
Alat:
- 1 kesa za zamzivač s patent-zatvaračem od 2 litra
- 1 kesa za zamzivač s patent-zatvaračem od 4 litra
Priprema
Pomešajte i dobro promešajte mleko, šećer, vanilin šećer, keks i kakao, pa ih sipajte u kesu zapremine dva litra i dobro je zatvorite. Zatim u kesu zapremine četiri litra stavite led i so, pa manju kesu stavite u veću.
Zatvorite je i tresite kesu najmanje pet minuta.
I to je sve — uživajte u svakom zalogaju!
( Glossy )