Belo meso u sosu od pečuraka pripremićete za manje od pola sata
Ako ste došli umorni sa posla ili jednostavno želite da napravite nešto brzo i lako, piletina u kremastom sosu od pečurka, je odlično rešenje. Možete je služiti sa pirinčem ili pire krompirom ili jednostavno bez ičega, samo sa parčetom hleba.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 250 g šampinjona
- 30 g putera
- 150 g pavlake za kuvanje
- 50 ml vode
- 1 čen belog luka
- peršun
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite, pa propržite na ulju i puteru (15 g). Zatim izvadite meso, pa dodajte seckane pečurke i preostali puter (15 g). Kada se pečurke ukrčkaju sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Posolite i pobiberite, pa posle nekog vremena vratite meso. Na kraju dodajte seckani beli luk i peršun i kuvajte još par minuta.
( Glossy, Stvar ukusa )