druge musake više nećete probati

NEMA POHOVANJA, NEMA MASNOĆE, A TAKO JE SLASNO! Jelo od tikvica koje još niste probali, a postaće vaše OMILJENO (RECEPT)

0

Ako obožavate tikvice, ovaj recept morate da uvrstite u svoj porodični kuvar

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna.

 

Sastojci:

 

  • 1200-1300 gr tikvica
  • 500 gr svinjskog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 luk
  • so, biber, čili


Za bešamel:

 

  • 30 gr putera
  • 2 kašike brašna
  • 400 ml mleka


Za preliv:

 

  • 4 jaja
  • 200 ml mleka

 

 

Priprema

 

Izdinstati seckan luk i šargarepu. Dodati meso i upržiti da pobeli.

 

Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem.

 

Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama.

 

Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata.

 

Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata.

Po želji, narendajte kačkavalj i pospite po vrhu dok je vrelo.

 

Neka se prohladi par minuta pre služenja.

 

 

makonda-tracker