OBAVEZNO PROBAJTE

NE ZNA SE DA LI JE BRŽE ILI UKUSNIJE: Zapečene tikvice sa mesom i sirom su IZVRSTAN LETNJI ručak za porodicu (RECEPT)

0

Zapečene tikvice punjene mesom i sirom idealan su brz i letnji ručak

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

SASTOJCI:

 

  • 500 grama mlevene junetine (ili drugog mesa po želji)
  • 2-3 veće tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 srednji luk
  • 100 grama mocarele
  • 50 grama narendanog parmezana
  • 3 kašike maslinovog ulja ili druge masnoće
  • so, biber, čili i drugi začini po želji

 

NEMA POHOVANJA, NEMA MASNOĆE, A TAKO JE SLASNO! Jelo od tikvica koje još niste probali, a postaće vaše OMILJENO (RECEPT)

 

PRIPREMA:

 

Pripremite malo veće tikvice kako biste napravili veće udubljenje za punjenje. Operite ih, ogulite i prepolovite. Izdubite kašikom sredite i ostavite sa strane.

 

Naseckajte na sitno luk i papriku. Luk dinstajte na ulju pet minuta, pa dodajte papriku i dinstajte dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Dodajte izdubljeni deo tikvice i dinstajte sve dok ne ispali voda.

 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Namastite pleh i posložite tikvice. Ubacite u smesu rendani parmezan i mocarelu, pa promešajte. Tikvice napunite i pecite 15-20 minuta dok se ne otopi sir i sve se lepo zapeče.

 

makonda-tracker