Zapečene tikvice punjene mesom i sirom idealan su brz i letnji ručak
SASTOJCI:
- 500 grama mlevene junetine (ili drugog mesa po želji)
- 2-3 veće tikvice
- 1 crvena paprika
- 1 srednji luk
- 100 grama mocarele
- 50 grama narendanog parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja ili druge masnoće
- so, biber, čili i drugi začini po želji
PRIPREMA:
Pripremite malo veće tikvice kako biste napravili veće udubljenje za punjenje. Operite ih, ogulite i prepolovite. Izdubite kašikom sredite i ostavite sa strane.
Naseckajte na sitno luk i papriku. Luk dinstajte na ulju pet minuta, pa dodajte papriku i dinstajte dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Dodajte izdubljeni deo tikvice i dinstajte sve dok ne ispali voda.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Namastite pleh i posložite tikvice. Ubacite u smesu rendani parmezan i mocarelu, pa promešajte. Tikvice napunite i pecite 15-20 minuta dok se ne otopi sir i sve se lepo zapeče.