Pravi se jednostavno i od sastojaka koje mahom već imate u kuhinji!
Iskoristite trešnje dok ih još ima, a osim ovih divnih i proverenih recepata za štrudlu, pitu i kolač, isprobajte još jedan savršeno sočan desert. Doduše, ne treba propustiti ni tiramisu sa trešnjama!
Bečka štrudla sa trešnjama
Sastojci za nadev od jogurta i griza:
3 jaja
400 g jogurta (2 čaše)
1 čaša šećera
2 vanilin šećer
1 i po čaše griza
1 prašak za pecivo
1 čaša ulja
Premaz:
200 g jogurta (1 čaša)
1 vanilin šećer
Ostalo:
500 g kora za savijače (10 kom)
900 g trešanja bez koštica
Priprema:
Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje.
Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte tako da dobijete glatku smesu bez grudica.
Pripremljenu smesu ostavite sat vremena u frižideru da se malo stegne.
Dve kore za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih sa malo nadeva od jogurta i griza, posipajte s trešnjama pa lepo umotajte.
Isti postupak je i sa ostakom kora, tako da ukupno dobijete pet štrudla.
Štrudle poređajte jednu do druge u lim za pečenje koji ste prethodno malo nauljili.
Štrudlu premažite jogurtom i posipajte vanilin šećerom pa pecite cca 20-25 minuta na temperaturi od 170 Celzijusa, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.