slasno i preukusno

Najsočnija letnja poslastica: Bečka štrudla sa crvenim voćem topi se u ustima (RECEPT)

0

Pravi se jednostavno i od sastojaka koje mahom već imate u kuhinji!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Iskoristite trešnje dok ih još ima, a osim ovih divnih i proverenih recepata za štrudlu, pitu i kolač, isprobajte još jedan savršeno sočan desert. Doduše, ne treba propustiti ni tiramisu sa trešnjama!

 

Bečka štrudla sa trešnjama

 

Sastojci za nadev od jogurta i griza:

 

3 jaja

400 g jogurta (2 čaše)

1 čaša šećera

2 vanilin šećer

1 i po čaše griza

1 prašak za pecivo

1 čaša ulja

 

Premaz:

 

200 g jogurta (1 čaša)

1 vanilin šećer

 

Ostalo:

 

500 g kora za savijače (10 kom)

900 g trešanja bez koštica

 

Priprema:

 

Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje.

Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte tako da dobijete glatku smesu bez grudica.

 

Pripremljenu smesu ostavite sat vremena u frižideru da se malo stegne.

Dve kore za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih sa malo nadeva od jogurta i griza, posipajte s trešnjama pa lepo umotajte.

 

Isti postupak je i sa ostakom kora, tako da ukupno dobijete pet štrudla.

Štrudle poređajte jednu do druge u lim za pečenje koji ste prethodno malo nauljili.

 

Štrudlu premažite jogurtom i posipajte vanilin šećerom pa pecite cca 20-25 minuta na temperaturi od 170 Celzijusa, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.

 

 

makonda-tracker