Klasičan tiramisu obogatite sočnim i ukusnim crvenim voćem, pa uživajte u kremastom desertu
Sastojci:
- 200 g piškota
- 5 žumanaca
- 50 g šećera
- 500 g maskarponea
- 1 kašika likera od badema
- 300 ml kafe
- 2 kašike kakaa u prahu
PROČITAJTE JOŠ I:
Priprema:
Mikserom umutite žumance sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i liker od badema. Kuvajte na pari dok se ne zgusne. Nakratko umočite piškote u kuvanu crnu kafu. Pazite da se ne natope previše.
Na dno čaše stavite krem, dodajte piškote i očišćene trešnje, još jedan sloj krema, piškote, pa opet krem i trešnje. Po želji, tiramisu pospite kašičicom kakaa.
Stavite u frižder i pustite da se hladi barem sat vremena pre posluživanja.
( Glossy/gastro.24sata.hr )