icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NOVA VERZIJA KLASIČNOG DESERTA

DA LI JE MOGLO BOLJE OD OVOGA? Kremasti TIRAMISU sa TREŠNJAMA je tako sočna i osvežavajuća poslastica (RECEPT)

Podeli:

Klasičan tiramisu obogatite sočnim i ukusnim crvenim voćem, pa uživajte u kremastom desertu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 200 g piškota
  • 5 žumanaca
  • 50 g šećera
  • 500 g maskarponea
  • 1 kašika likera od badema
  • 300 ml kafe
  • 2 kašike kakaa u prahu

 

PROČITAJTE JOŠ I:

ŠTRUDLA, PITA, PALAČINKE — BIRAJTE: 4 recepta sa TREŠNJAMA koji će vas OPČINITI ukusom i lakoćom pripreme

 

Priprema:

 

Mikserom umutite žumance sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone i liker od badema. Kuvajte na pari dok se ne zgusne. Nakratko umočite piškote u kuvanu crnu kafu. Pazite da se ne natope previše.

 

Na dno čaše stavite krem, dodajte piškote i očišćene trešnje, još jedan sloj krema, piškote, pa opet krem i trešnje. Po želji, tiramisu pospite kašičicom kakaa.

 

Stavite u frižder i pustite da se hladi barem sat vremena pre posluživanja.

 

 

Inicijalizacija u toku...