Ne treba vam preterano kulinarsko iskustvo da biste napravili ovo poslastičarsko remek-delo
Spolja je ova neobična poslastica hrskava, a iznutra — tako kremasta i prijatna za nepca! Spolja je topla, a unutra — iznenađujuće hladna i osvežavajuća! U čemu je trik?
Sastojci:
- sladoled po izboru
- 2 jajeta
- mleveni keks
- ulje
Priprema
Pleh obložite pek-papirom, pa na njega spustite nekoliko većih kugli sladoleda koji ste odabrali. Neka odstoji u zamrzivaču najmanje 45 minuta.
Nakon toga u neku dublju činiju sipajte mleveni keks. Jednu po jednu kuglu dobro zamrznutog sladoleda valjajte po mlevenom keksu, pa vratite sladoled u zamrzivač na još pola sata.
Dobro umutite jaja, a zatim svaku kuglu umočite u jaje, da biste je nakon toga ponovo uvaljali u keks. Ponovite to još jednom, a onda sladoled vratite u zamrzivač na još sat vremena.
U dublju šerpu sipajte ulje i sačekajte da se dobro zagreje. Nakon toga ubacujte kuglu po kuglu i pržite svaku tek po desetak sekundi.
Umesto keksa, možete koristiti kornflejks, ali bi trebalo da bude odlično izmrvljen!
Služite odmah i uživajte u svakom zalogaju.