icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

kuglice s tajnon

UNUTRA HLADAN, SPOLJA TOPAO: Najjednostavniji način da napravite pohovani sladoled (RECEPT)

Podeli:

Ne treba vam preterano kulinarsko iskustvo da biste napravili ovo poslastičarsko remek-delo

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Spolja je ova neobična poslastica hrskava, a iznutra — tako kremasta i prijatna za nepca! Spolja je topla, a unutra — iznenađujuće hladna i osvežavajuća! U čemu je trik?

 

Sastojci:

 

  • sladoled po izboru
  • 2 jajeta
  • mleveni keks
  • ulje

 

Priprema

 

Pleh obložite pek-papirom, pa na njega spustite nekoliko većih kugli sladoleda koji ste odabrali. Neka odstoji u zamrzivaču najmanje 45 minuta.

 

Nakon toga u neku dublju činiju sipajte mleveni keks. Jednu po jednu kuglu dobro zamrznutog sladoleda valjajte po mlevenom keksu, pa vratite sladoled u zamrzivač na još pola sata.

 

Dobro umutite jaja, a zatim svaku kuglu umočite u jaje, da biste je nakon toga ponovo uvaljali u keks. Ponovite to još jednom, a onda sladoled vratite u zamrzivač na još sat vremena.

 

U dublju šerpu sipajte ulje i sačekajte da se dobro zagreje. Nakon toga ubacujte kuglu po kuglu i pržite svaku tek po desetak sekundi.

 

Umesto keksa, možete koristiti kornflejks, ali bi trebalo da bude odlično izmrvljen!

 

Služite odmah i uživajte u svakom zalogaju.

 

 

Inicijalizacija u toku...