recept

GOTOVI SU DOK TREPNETE: Najukusniji ČOKOLADNI keksići po receptu Marte Stjuart

0

Za današnju dozu slatkog, poslužite se receptom Marthe Stjuart

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

300 g glatkog brašna

½ kašičice sode

220 g maslaca

100 g šećera

200 g svetlosmeđeg šećera

1 kašičica soli

2 kašičice ekstrakta vanile

2 jaja (L)

300 g naseckane čokolade

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

 

U jednoj posudi pomešajte brašno i sodu. U drugoj posudi umutite omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smesu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Smanjite brzinu miksera i dodajte brašno, pa mutite kratko, dok se smesa ne sjedini. Umešajte naseckanu čokoladu.

 

Nakon kratkog hlađenja, oblikujte kuglice i rasporedite ih po papiru za pečenje s razmakom od barem pet centimetara. Pecite osam do deset minuta, dok ivice ne poprime zlatnosmeđu boju.

 

Pustite da se keksići u potpunosti ohlade pre nego što ih servirate ili premestite u kutiju s poklopcem.
 

 

makonda-tracker