Treba vam samo nekoliko minuta, a ukus je nestvaran
![foto: Shutterstock](/data/images/2021/06/17/15/323219_shutterstock-1773513263_ff.jpg?ver=1623937362)
Sastojci:
- jagode
- 150 grama čokolade
- 200 grama brašna
- jaje
- so
- 100 mililitara mleka
- kašičica vanilinog ekstrakta
- ulje
- šećer u prahu
Priprema
Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Stavite jagodu na vrh štapića za ražnjić, pa je dobro umočite u čokoladu.
![čokoladirane jagode, jagode u čokoladi](/data/images/2021/06/17/15/323218_pohodavne-jagode-shutterstock-252485824_ff.jpg?ver=1623937376)
Potom ponovite sve dok imate čokolade, štapiće sa čokoladiranim jagodama poređajte po pek-papiru na plaitkom plehu i stavite u zamrzivač na 10-15 minuta.
U jednoj posudi pomešajte brašno, jaje, prstohvat soli, mleko, vanilin ekstrakt i sve dobro promešajte. Zatim umočite čokoladiranu jagodu u ovu smesu i kada pokrije celu voćku, stavite u duboko ulje i pržite vrlo kratko, dok ne poprimi finu zlatnu boju. Kada se ohladi, pospite šećerom u pravu, a za još lepši izgled vrh jagode umočite u čokoladu... Fantazija!
( Glossy )