iznenadite goste

POHOVANE ČOKOLADNE JAGODE —DEZERT IZ MAŠTE SLADOKUSACA: Najjednostavniji recept za ovo poslastičarsko remek-delo

1

Treba vam samo nekoliko minuta, a ukus je nestvaran

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • jagode
  • 150 grama čokolade
  • 200 grama brašna
  • jaje
  • so
  • 100 mililitara mleka
  • kašičica vanilinog ekstrakta
  • ulje
  • šećer u prahu


Priprema


Istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Stavite jagodu na vrh štapića za ražnjić, pa je dobro umočite u čokoladu.

 

čokoladirane jagode, jagode u čokoladi
foto: Shutterstock

Potom ponovite sve dok imate čokolade, štapiće sa čokoladiranim jagodama poređajte po pek-papiru na plaitkom plehu i stavite u zamrzivač na 10-15 minuta.


U jednoj posudi pomešajte brašno, jaje, prstohvat soli, mleko, vanilin ekstrakt i sve dobro promešajte. Zatim umočite čokoladiranu jagodu u ovu smesu i kada pokrije celu voćku, stavite u duboko ulje i pržite vrlo kratko, dok ne poprimi finu zlatnu boju. Kada se ohladi, pospite šećerom u pravu, a za još lepši izgled vrh jagode umočite u čokoladu... Fantazija!

 

 

makonda-tracker