deluje

URADITE OVO I JAGODE ĆE BITI SVEŽE DANIMA: Evo kako da omiljeno prolećno voće ne postane gnjecavo i ne istruli

0

Domaće jagode već posle dan ili dva počnu da trule i prestaju da budu toliko privlačne...

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Međutim, postoji jedan super trik, zahvaljujući kome će vam jagode ostati sveže danima. Jako je jednostavan, ali provereno deluje.


Dakle, kada kupite jagode, dobro ih operite i osušite papirnim ubrusom. Onda ih obavezno stavite u staklenu posudu na čije dno ste stavili ubrus, koji će pokupiti višak vlage zbog kojeg će jagode dugo ostati sveže i neće postati gnjecave.

 

Sad kadaznate kako da ih sačuvate, morate da znate kao da izaberete one prave, domaće!

 

 

Domaće jagode su svežije, jer nisu prošle dugačak transport, ali i brže propadaju jer imaju manje pesticida. Takođe, one su iste boje i spolja i iznuta, te imaju puno semenki i veoma su sitne, dok su kod uvoznih semenke sitnije i ređe.

 

Jagode, Žena
foto: Profimedia

Prave, kvalitetne domaće jagode izdvajaju se i po intezivnom, prepoznatljivom mirisom. One nikada nisu istog oblika i veličine i nisu istog ukusa sa svih strana, jer sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće.

 

Znalci kažu da valja obratiti pažnju i na peteljke — na uvoznim je velika, savršenog oblika i tamnozelena, dok je kod domaćih bleđa jer je nedavno ubrana.

 

Inače, preporuka je da u ovim prolećnim danima jagode jedete svakodnevno, jer antioksidansi kojima ovo voće obiluje štiti naš organizam od raznih oboljenja.

 

 

makonda-tracker