RECEPT

BELA TORTA S JAGODAMA: Brza, kremasta i osvežavajuća POSLASTICA koju ćete OBOŽAVATI!

0

Ukusna, idealna za nedeljno popodne.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

2 belanca

2 supene kašike kristal šećera

2 žumanca

2 i po supene kašike brašna

Sastojci za fil:

100 g topljene bele čokolade

3 žumanca

50 g kristal šećera

250 ml mleka

1 kesica želatina

jagode

 

Priprema:

 

Sastojke za biskvit izmiskirati i presuti u kalup. Peći na 180 stepeni 8 minuta. Preko vrelog biksvita staviti 2-3 kašike hladnog mleka.

 

Umutiti žumanca sa šećerom pa ubaciti u 250ml mleka. Kuvati dok se ne zgusne smesa. U nju dodati otopljenu belu čokoladu i aktivirani želatin. Fil lepo sjediniti. Po obodu kalupa redjati jagode pa sipati fil. Po želji dodati i jagode u sredinu fila. Ostaviti da se hladi. Dekorisati po ukusu.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker