Slatkiš gotov za nekoliko minuta, a ukrašavanje može biti prava čarolija.
![foto: Shuterstock](/data/images/2017/06/24/19/175223_sladoledodmaline140403705040136_ff.jpg?ver=1622040836)
Mnogi čim dođe lepo vreme obožavaju da se zaslade ledenim poslasticama, poput neodoljivih sladoleda, ali oni industrijski mogu biti obogaćeni sećerima, konzervansima i aditivima, koji nisu dobri za zdravlje.
Ovog leta ne morate menjati navike, već sami napravite domaći sladoled za pet minuta.
Sastojci:
800 grama jagoda
ekstrakt vanile
150 ml običnog jogurta
3 kašike meda
1 kašika isceđenog soka od limuna
Priprema:
Iseckajte jagode, stavite sve sastojke u blender i mešajte oko pet minuta, odnosno sve dok ne dobijete kremastu, kompaktnu smesu.
Stavite u zamrzivač dok se ne stvrdne, a ako želite da preskočite ovaj korak i odmah servirate sladoled umesto svežih koristite zamrznute jagode.
Sladoled možete ukrašavati šarenim, jestivim ukrasima ili orašastim plodovima.
![Sorbe od ribizli, Sorbe, Ribizla, Sladoled](/data/images/2016/08/02/21/134611_profimedia0264811895_ff.jpg?ver=1622041120)