Obično su prvi izbor za doručak, ali obožavamo ih i predveče. Hranljiva su, ukusna, brzo se prave, a jedini što nam smeta jeste — ulje. Više ni to ne mora da bude problem!
Želite da smanjite kaloričnost svojih prženih jaja? Jednostavno — pripremite ih bez ulja!
Kako je to moguće pokazala nam je tiktokerka Ejmi Viličovski, čiji recept za prženje jaja je do sad na mreži Toik Tok pogledalo više od 11 miliona ljudi i "lajkovalo" više od 1,4 miliona ljudi. Njen trik je u tome što umesto ulja koristi pesto alla genovese, italijanski umak od svežeg bosiljka, sira, belog luka, malo maslinovog ulja i pinjola, ali se može pazariti i gotov. Zahvaljujući njemu, vaša jaja biće zdravija, neće se lepiti za dno tiganja, a i sam ukus biće još lepši, bogatiji i uz notu Mediterana.
Pored toga što je sjajna podloga za prženje jaja, pesto alla genovese se koristi kao dodatak za picu ili kuvanu testeninu.