Ovaj način pripreme sladoleda je posebno zanimljiv za decu, jer ih možete uključiti u proces pripreme domaćeg sladoleda.
Sastojci:
2 supene kašike šećera
šolja (200ml) mleka
1/2 kafene kašičice ekstrakta vanile
1/2 šolje soli (može kamena)
led
kesa sa patent-zatvaračem (4l)
kesa sa patent-zatvaračem (2l)
Priprema
Promešajte šećer, mleko i ekstrakt vanile. Stavite smesu u manju kesu, i uverite se da je dobro zatvorena.
Sada malo magije! So i led takođe promešajte i smestite u veću kesu.
Sada manju kesu sa smesom mleka i šećera smestite u veću, sa smesom leda i soli.
Dobro zatvorite i počnite da tresete oko 5-8 minuta. Vaš desert je gotov!
Hladnom vodom isperite kesu sa gotovim sladoledom, da bi se isprali ostaci soli sa spoljne strane kese.
Otvorite kesu i uživajte u poslastici!