recept dana

SAVRŠEN IZBOR ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Priremite PREBRANAC sa svežim korijanderom, koji će dati moćni šmek!

0

Obrak koji možete čuvati u frižideru danima, a biće svež i ukusan.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

500 g pasulja

3 dl ulja

1 kg crnog luka

2 češnja belog luka

1 list lorbera

aleva paprika

mleveni biber

so

korijander

 

Priprema: 

 

Beli pasulj staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Tada ga ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti od vode.

 

Očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da postoji desetak minuta. Zatim ga iseći na tanke kolutove.

 

Jedan deo ulja zagrejati u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodati malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu. Tepsiju podmazati, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja.

 

Preko njega staviti isprženog luka. Ovo ponoviti dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivati preostalim uljem. 

 

Posledni red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Na kraju staviti sveži listi i začin korijandera za neverovatan šmek. Potom preko svega dobro zaliti uljem. Peći u zagreanoj rerni oko pola časa.

 

Prebranac, Pasulj
foto: Shutterstock

 

 

 

makonda-tracker