za posebne prilike

SVI ĆE SE IZNENADITI KAD ISEČETE PARČE: Ukusna i dekorativna TORTA DUGA pravi se jednostavnije nego što mislite (RECEPT)

0

Na prvi pogled u pitanju je obična kremasta poslastica, ali kada se iseče parče dobijate dezert koji će i izgledom oduzeti dah

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno:

 

Za patišpanje:

 

  • 375 g maslaca
  • 390 g šećera
  • 2 vanil šećera
  • 6 jajeta
  • 390 g brašna
  • 6 kašika mleka
  • prehrambena boja: ljubičasta, plava, zelena, žuta, narandžasta i crvena


Za fil:

 

  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g bele čokolade

 

Priprema


Slatki pavlaku zagrejati do ključanja zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, a onda promešati da se sva čokolada istopi. Ostaviti 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se smesa prohladi, a onda staviti u frižider na sat vremena. Kada se smesa skroz ohladila, izvaditi iz frižidera i mikserom umutiti u kremast fil.


Maslac, šećer i vanilu izmiksati, zatim dodati jedno po jedno jaje. Sipati brašno i sve promešati da se smesa ujednači, a zatim na kraju dodati mleko. Smesu podeliti na 6 jednakih delova, zatim ih obojiti u ljubičastu, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu boju. Patišpanje peći na 200 °C oko 12-13 minuta, u plehu veličine 18-20 cm.

 

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga prefilovati sa dve kašike fila i tako raditi naizmenično dok imate patišpanje. Na kraju celu tortu prefilovati i ukrasiti po želji.

 

 

makonda-tracker