Sigurno će vas zasititi, a ne traži mnogo vremena
Sastojci:
- pileće meso (bataci i karabataci, belo meso, svejedno)
- 1 kašika suvog začina
- prstohvat–dva soli
- pola kašičice bibera
- peršunov list i kari, kurkuma ili začini po vašem ukusu
- najmanje 200 ml pavlake za kuvanje, po želji više
- 50-100ml ulja
Priprema
Batake ako je potrebno odvojimo od karabataka, katabatake zasečemo ili belo meso odkostimo.
Poslagati sve u jednu dublju i veću šerpu, može to biti i duboki tiganj. Pospite suvim začinom i solju. Dodajte ulje, ali ne preliti meso u potpunosti.
Dodati dve čaše vode, pa staviti na vatru da se prvo kuva i omekša, pa onda zapeče.
Kada provri, smanjite na srednju vatru i sačekajte da voda ispari. Usput povremeno okrenite meso.
Kada je voda isparila, ostavite meso da se malo zapeče s obe strane, pa nalijte pavlaku za kuvanje, dodajte začine još po ukusu ili koje volite. Ukoliko vam je to malo sosa, uvek možete da uspete još pavlake, ali onda probajte da vidite da li je sve dovoljno slano. Sitno naseckajte masline, crni luk, kriške limuna oko mesa. Ostavite da krčka još par minuta.
Uz piletinu požete poslužiti testeninu, bilo koju vrstu krompira, kuvani pirinač...