tajna je u začinima

IZNUTRA MEKANO, SPOLJA HRSKAVO: Sočne PILEĆE ROLNICE U SLANINI s najlepšim sosom koji ste probali (RECEPT)

0

Prave se vrlo lako i brzo, a ukus je neverovatan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 pileća bela mesa
  • 120-150 g pršute ili slanine

 

Fil:

 

30 g putera

  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • 5 mariniranih maslina
  • 1 kašika pinjola
  • 1 kašika peršuna
  • 1 kašika bosiljka
  • 1 kašika žalfije
  • 2 kašike senfa
  • so
  • biber
  • 1 čaša od 2,5 dl hlebnih mrvica
  • 1 jaje
  • 2 kisele jabuke

 

Priprema

 

Filete očistiti od žilica, oprati, osušiti i iseći po dužini (ne do kraja) kao šniclu. Meso istući tučkom i rastanjiti, pa posuti solju i biberom.

 

Na puteru propržiti sitno iseckan crni luk i slaninu. Izvaditi iz tiganja i ostaviti da se ohladi. Sitno iseckati sveže listiće peršuna, žalfije i bosiljka. Dodati propržene pinjole, hlebne mrvice, umućeno jaje i so i biber po ukusu.

 

U smesu umešati ohlađeni luk i slaninu i izmešati da se sastojci lepo sjedine. Pripremljenom smesom premazati meso i urolati. Rolnice umotati u tanko isečenu pršutu ili slaninu. U pleh za pečenje poređati jabuke isečene na kriškice, a preko staviti rolnice od mesa. Peći oko 35-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

 

Sos


Sok koji nastao tokom pečenja stavite u šerpicu, dodajte malo putera i kašičicu brašna. Kratko propržite zalivajući belim vinom, pa začinite i kuvajte dok se ne zgusne. Zatim, sos procedite i služite s mesom.

 

 

makonda-tracker