icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

PIVO DAJE NEOČEKIVANU SLAST: Najsočnija i najpikantnija PILETINA U SOSU se priprema baš ovako (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko više nemate ideju šta biste mogli da spremate za ručak probajte ovaj jednostavan i vrlo interesantan recept

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 manje pile (ili samo bataci sa karabatacima)
  • 2-3 češnja belog luka
  • 1 grančica ruzmarina
  • 2 dl piva
  •  so, biber


Priprema

Pile iseći na manje komade i posoliti sa svih strana. Umesto celog pileta mogu se korisiti i samo bataci s karabatacima ako više volite. Na zagrejanom ulju kratko propžiti 2-3 cela češnja belog luka ili jednu manju glavicu presečenu na pola. Dodati i grančicu ruzmarina i kad fino zamiriše staviti isečenu piletinu.

Piletinu pržiti 10-ak minuta sa svih strana dok fino ne zarumeni. Zatim sipati pivo i smanjiti temperaturu. Poklopiti i dinstati 30-ak minuta dok meso lepo ne omekša. Ako tečnost ispari u toku kuvanja, dodati još malo piva po ukusu.


Gotovu piletinu složiti lepo u tanjir, preliti umakom od pečenja i posuti sitno seckanim peršunom. Poslužiti uz prilog od kuvanog pirinča ili ire krompir.

 

 

Inicijalizacija u toku...