Ukoliko više nemate ideju šta biste mogli da spremate za ručak probajte ovaj jednostavan i vrlo interesantan recept
Sastojci:
- 1 manje pile (ili samo bataci sa karabatacima)
- 2-3 češnja belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 2 dl piva
- so, biber
Priprema
Pile iseći na manje komade i posoliti sa svih strana. Umesto celog pileta mogu se korisiti i samo bataci s karabatacima ako više volite. Na zagrejanom ulju kratko propžiti 2-3 cela češnja belog luka ili jednu manju glavicu presečenu na pola. Dodati i grančicu ruzmarina i kad fino zamiriše staviti isečenu piletinu.
Piletinu pržiti 10-ak minuta sa svih strana dok fino ne zarumeni. Zatim sipati pivo i smanjiti temperaturu. Poklopiti i dinstati 30-ak minuta dok meso lepo ne omekša. Ako tečnost ispari u toku kuvanja, dodati još malo piva po ukusu.
Gotovu piletinu složiti lepo u tanjir, preliti umakom od pečenja i posuti sitno seckanim peršunom. Poslužiti uz prilog od kuvanog pirinča ili ire krompir.