icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusna, slana, zasitna

LJUBITELJI SIRA ĆE POLUDETI ZA NJOM: Brza PITA BEZ KORA je pecivo koje ćete praviti jednom sedmično (RECEPT)

Podeli:

Ne razvlačenja kora, nema ni motanja kupovnih — pravi se od brašna, za vrlo kratko vreme, a ukus je izvanredan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

1 čaša griza
1 čaša belog brašna
1/2 čaše kukuruznog brašna
2 čaše mleka
1 čaša ulja
2 jajeta
1 prašak za pecivo
pavlaka po želji
300 g sira


Priprema

 

1. Umutite jaja, dodajte ulje, sir i so, piše Stvar ukusa.

 

2. Posebno u drugoj činiju pomešajte brašno, griz i prašak za pecivo. Sve sjedinite i umesite s jednom čašom mleka.

 

3. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni dok fino ne porumeni. Zatim izvadite i zalijte ostatkom mleka i polijte po želji pavlakom, pa opet malo vratite u rernu.

 

 

Inicijalizacija u toku...