icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte

MEKANE KAO PAMUK, UZ JEDAN SUPERZDRAV DODATAK: Ukusne posne kiflice na vodi sigurno će vam se dopasti (RECEPT)

Podeli:

Njihova tajna je u zdravom i ukusnom premazu od semenki

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Probajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da ćete zažaliti što niste napravili duplu dozu.


Sastojci:

 

  • 550 g brašna
  • 1 paketić svežeg kvasca
  • 4 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • po želji semenke lana, susam, kim


Priprema

 

Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti "rupu" u sredini, pa unutra izmrviti kvasac.

 

Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste.

 

Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao koflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Od smenki lana ili susama, malo brašna i vode na praviti tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca).

 

Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...