Njihova tajna je u zdravom i ukusnom premazu od semenki
Probajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da ćete zažaliti što niste napravili duplu dozu.
Sastojci:
- 550 g brašna
- 1 paketić svežeg kvasca
- 4 dl vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- po želji semenke lana, susam, kim
Priprema
Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti "rupu" u sredini, pa unutra izmrviti kvasac.
Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umesiti meko testo. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste.
Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao koflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Od smenki lana ili susama, malo brašna i vode na praviti tečnu smesu kojom će se premazati kiflice (umesto žumanaca).
Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.