icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nemoguće im je odoleti

BRZE, UKUSNE, MEKANE KAO DUŠA: Sunđeraste domaće KIFLICE koje su prava ČAROLIJA ZA NEPCA (RECEPT)

Podeli:

Želite pecivo koje je i izuzetnog ukusa, i nije suvo, i vrlo je mekano? Na pravom ste mestu!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 600g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • kocka kvasca
  • 100 ml mleka
  • najmanje 150 ml tople vode
  • 3 jajeta
  • 2-3 kašike ulja

 

Priprema


Zagrejte pola šolje mleka i dodajte tome kvasac i pola kašičice šećera, pa mešajte do otapanja i ostavite da odstoji nekoliko minuta.


U dubokoj posudi pomeštajte suve sastojke — brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve dobro promešajte i dodajte dva cela jajeta i belance trećeg, pa ponovo promešajte. Sipajte opstatak mleka i nadošli kvasac, a zatim dodajte vode i brašna koliko vam je potrebno da zamesite fino i glatko testo.


Neka odstoji makar 30 minuta, a zatim razvucite testo i pravite kiflice. Možete ih filovati čokoladnim kremom, džemom ili čak sirom.


Sledeći korak je glavna tajna ovog peciva: mlečni premaz!


Žicom umutite preostalo žumance s malo mleka i time premažite kiflice.


Pecite ih ne manje od pola sata na 190 stepeni, u plehu obloženom pek-papirom.

 


 

Inicijalizacija u toku...