icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

POSLASTICA KOJU NAPROSTO SVI OBOŽAVAJU: Najbrži ČIZKEJK sa JAGODAMA — spreman za 20 minuta

Podeli:

Ovaj čizkejk se brzo pravi i jedinstvenog je ukusa.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

KORA

 

keks — 1 paket, sa maslacem

maslac — 50 g

sveže mleko — 3 supene kašike

kakao — 1 supena kašika

 

KREM

 

kisela pavlaka — 400 g

krem sir — 2 kesice

šećer u prahu — 100 g

 

ŽELIRANI KREM

 

jagode — 10 komada

šećer — 80 g

želatin — 1 komad

voda — 50 ml

 

PRIPREMA:

 

Dobro pratite korake:

 

1. Očistite jagode, isecite na 2 dela i stavite u tiganj, prelijte šećerom i na kraju vodom. Ostavite desetak minuta da vri.

 

2. Rastopite maslac, sameljite keks i pomešajte sa maslacem. Dodajte sveže mleko. Namažite kalup sa dnom koje se skida i delom maslaca i sipajte smesu za koru. Moj je bio 17 cm. Stavite u frižider da se stegne.

 

3. Promešajte krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Rastvorite želatin na pari prema uputstvu na pakovanju i sipajte pola u dobijeni krem.

 

4. Sipajte krem u obruč i ponovo stavite u zamrzivač.

 

5. Jagode su već gotove, skinite ih sa vatre i sipajte preostali želatin. Ostavite da se hladi desetak minuta i sipajte sok u obruč. Poređajte jagode po ukusu i staviteu zamrzivač.

 

Gotovo je za oko 20 minuta. Ostaje da sačekate da se stegne, barem 30 minuta. 

 

 

Inicijalizacija u toku...