icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

lako se pravi

VEROVATNO VEĆ SASTOJKE IMATE U SVOJOJ KUHINJI: Napravite KOLAČ OD POMORANDŽE čiji se MIRIS I UKUS ne zaboravljaju

Podeli:

Priprema se jednostavno, a očaraće vas...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

180 grama maslaca

200 grama šećera

50 ml ruma

5 jaja

250 grama brašna

80 grama kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

4 kašike pomorandžinog soka

korica pomorandže

 

Priprema:

 

Premažite maslacem kalup za hleb dužine 25 cm, te obložite pravilno iseckanim papirom za pečenje.

 

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, pa izmiksajte omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smesu.

 

Zatim dodajite jedno po jedno jaje.

 

Dodajte sok i koricu pomoranže i rum, pa još kratko izmiksajte.

 

Prosejte glatko brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo, pa ih umešajte drvenom kašikom.

 

Sipajte smesu u kalup, zagladite je i pecite otprilike sat vremena.

 

Proverite čačkalicom je li gotov, izvadi ga i pustite da se 15-ak minuta hladi u kalupu, a potom na rešetki.

 

 

Inicijalizacija u toku...