recept

ČAROBNA POSNA POSLASTICA: Najmekša i najukusnija ČOKOLADNA TORTA bez mleka i JAJA koju ste IKADA probali

0

Ko kaže da posno ne može da bude i ukusno?

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Sastojci:

 

1,4 l vode, 18 kašika mekog brašna, 18 kašika kristal šećera, 3 kašike džema, pekmeza ili marmelade po izboru, 100 g posnog mlevenog keksa, 6 kašika ulja, 2 kašike kakaoa, 2 kašičice sode bikarbone, 120 g pudinga od čokolade, 200 g čokolade za kuvanje, 250 g margarina, 100 g šećera u prahu, 300 g posnog šlaga + 500 ml kisele ili obične vode

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

 

U 400 ml tople vode razmutite 13 kašika šećera. Dodajte 4 kašike ulja i džem pa sve pomešajte. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i keks pa sve izmešajte.

 

Uzmite pleh odložen papirom za pečenje pa sipajte trećinu smese. Pecite koru 13 minuta pa tako ispecite 3 ili 4 kore.

 

Pripremite puding sa vodom i šećerom po uputstvu sa kesice pa vreo sklonite sa vatre i dodajte100 g izlomljene crne čokolade i mešajte dok se ne otopi.
foto: Printscreen/youtube

Preko smese stavite foliju kako se ne se ne bi napravila kora dok se ne ohladi. Umunite margarin sa šećerom u prahu pa ga pomešajte sa pudingom.

 

Umutite šlag po uputstvu sa kesice.


U pleh u kojem ste pekli kore stavite foliju pa prvu koru, fil sa pudingom pa šlag i postupak ponavljate do kraja.


Na kraju savijte foliju preko kore i ostavite da se dobro ohladi.


Kada se ohladila okrenite tortu na tacnu kako biste je izvadili iz pleha, pa opet okrenite kako biste dobili pravilan redosled.

Premažite vrh torte filom, a ostatak šlagom.


Istopite 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i napravite glazuru kojom ćete preliti tortu.

 

 

makonda-tracker