icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

PRSTE DA POLIŽETE

SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT: Čokoladna pita od domaćih kora koja će vas očarati ukusom

Podeli:

Pita od čokolade se vrlo lako priprema, a za nju je potrebno svega desetak sastojaka koje verovatno imate kod kuće.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Kore

 

  • 250 g glatkog brašna
  • 175 g maslaca
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1,5 kašika kisele pavlake

 

Nadev

 

  • 200 g šećera
  • 140 g čokolade u prahu
  • 140 g mlevenih lešnika ili badema
  • 30 ml ceđenog soka od pomorandže
  • 6 jaja

 

Priprema

 

Za kore: dobro izmutite jaje, maslac i kiselu pavlaku. Dodajte oštro i glatko brašno u smesu i rukom umesite testo.

 

Podelite testo na dva dela: jedan do razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje dimenzija 30 x 20 centimetara i lagano je izbockajte viljuškom. Drugi deo testa ostaviti sa strane dok pripremate nadev.

 

Za nadev: razdvojite žumanca od belanaca, pa umutite čvrst sneg od belanaca.


Lagano umešajte belanca u smesu sa čokoladom.

 

Nadev stavite na donju koru i poklopite sa gornjom korom koju ste takođe razvaljali na pobrašnjenoj podlozi i izbockali viljuškom.

 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen do kraja.

 

Izvadite kolač iz rerne i pustite da se malo ohladi, pre nego što ga poslužite.

 

 

Inicijalizacija u toku...