icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

odličan predlog za ručak

ZDRAVO, ZASITNO, A VRLO UKUSNO JELO: Recept za GULAŠ koji snižava holesterol, a još ćete i mršaviti jedući ga

Podeli:

Čak i ako ne možete da zamislite obrok bez mesa, zdravstveni benefiti ove namirnice će vas naterati da se predomislite...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mahunarke jedinstvenog ukusa imaju povoljno dejstvo na zdravlje: dobar su izvor proteina, smanjuju holesterol, stabilizuju nivo šećera u krvi i zbog dugog osećaja sitosti koji proizvode pomažu u mršavljenju. Zbog svih pozitivnih efekata, mi vam preporučujemo da gulaš umesto s mesom pripremite upravo sa leblebijama.

 

Sastojci

 

200 g sirovih leblebija

1 srednji crni luk

1 šargarepa

malo korena đumbira

pola kašičice karija

pola kašičice kurkume

2 kašike brašna

so, biber

 

Priprema:

 

Sirove leblebije tokom noći ostavite u šerpi sa hladnom vodom. Isecite na kockice crni luk i šargarepu, pa ih dinstajte oko 5 minuta u malo maslinovog ulja i vode. U to dodajte litar i po vode i oceđene leblebije.

 

Dodajte so i biber, pa ostavite na srednjoj vatri da se krčka oko pola sata. Nakon 30 minuta narendajte đumbir, dodajte kari i kurkumu. Brašno sipajte u činijicu, dodajte hladne vode i dobro promešajte. Sipajte u šerpu i ostavite da proključa.

 

 

Inicijalizacija u toku...