icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

to se zove izdašan ručak!

EKSPLOZIJA NAJLEPŠIH UKUSA U VAŠEM TANJIRU: Klasična TURSKA MUSAKA s prelivom dugo će vas držati sitima (RECEPT)

Dobro poznati ukusi i bogat obrok, ali na nešto drugačiji način

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • patlidžan - 2 komada
  • paprika - 2 komada, zelena
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • senf - 1 kašika
  • paradajz pire - 50 ml
  • maslac - 100 g
  • so
  • biber
  • mlevena paprika
  • čubar
  • korijander


Za preliv:

 

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
  • brašno - 3 kašike


Priprema


Sa polovinom maslaca se zaprže na sitno isečeni luk i šargarepa. Nakon što omekšaju dodaju se mleveno meso, senf i začini.

 

Kada se blago zaprži dodaje se paradajz pire. Sve se promeša i ostavlja se na slaboj vatri 15 minuta. U preostalom maslacu se blago zaprži patližan. On se prethodno iseče na šajbne, posoljen i isceđen od gorčine. Paprika, paradajz i tikvice se takođe seku na šajbne. U duboku posudu sa namazanim dnom se poređa zapržen patlidžan. Preko njega se stavlja mleveno meso u poređa se red paprika, red paradajza i red tikvica.

 

Stavlja se malo vode i preliva se folijom. Turska musaka se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

 

U posudi se pomešaju jaja, brašno, kiselo mleko i narendan kačkavalj i sir. Musaka se preliva i peče se dok ne postane zlatasta.

 

Jedan drugačiji i ukusan recept za tursku musaku sa prelivom!

 

Ako volite musaku, obavezno pogledajte i ove varijante