icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OBAVEZNO PROBAJTE

JOŠ SLASNIJA, BOGATIJA — I PROSTO SAVRŠENA: Poljska sarma sa dve vrste mesa (RECEPT)

Podeli:

Idealan predlog za ručak ovog vikenda za sve one koji ne poste

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

2 kašike maslaca

1 luk

1 kg mlevene junetine

500 g mlevene svinjetine

1,5 šoljica kuvanog pirinča

1 kašičica sitno naseckanog belog luka
1 kašičica soli

1/4 kašičice bibera

1 šoljica bujona

1 šoljica kiselog mleka

 

Priprema:

 

Zagrejte veliki lonac vode i posolite. Nožem odvojte tvrdi deo glavice kupusa pa celu glavicu stavite u lonac. Kuvajte oko 3 minuta dok kupus ne omekša, a listovi se mogu lakše razdvojiti.

 

Razdvojte kupus na listove i nožem pažljivo stanjite stabljiku na svakom. Propržite maslac, pa dodajte naseckani luk. Kad luk omekša, stavite ga na stranu da se hladi. Kad se luk ohladi, pomešajte ga s mlevenim mesom, kuvanim pirinčem i belim lukom pa dodajte so i biber.

 

Napunite listove kupusa mesnom smesom, pa ih savijte u rolnice, poput sarme. Složite ih u posudu za pečenje, prelijte bujonom, pa poklopite ili prekrijte folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta.

 

Poslužite s kiselim mlekom i po želji pospite mlevenom paprikom ili čilijem.

 

 

Inicijalizacija u toku...