Vruću lepinju svi vole — bilo da je poslužite za doručak ili večeru, odmah će se razgrabiti sa stola.
Sastojci
Za testo:
200 ml kefira (sobne temperature)
⅓ kašičice sode bikarbone
½ kašičice šećera
½ kašičice soli
20 ml ulja
2 jajeta
430 g brašna
Za nadev:
280 g sulungi sira (možete da zamenite bilo kojim tvrdim sirom)
2 jajeta
biber
Za premaz:
50 g maslaca
Priprema:
Kefir i sodu bikarbonu pomešajte, pa dodajte šećer i so. Promešajte. Zatim dodajte jaja i prosejano brašno, promešajte malo varjačom, pa sipajte ulje. Lepo sjedinite varjačom, pa testo preručite na dobro pobrašnjenu površinu i umesite. Podelite testo na osam delova i oblikujte loptice.
Izrendani sir pomešajte sa jajima i biberom, pa sjedinite. Rastanjite lopticu malo prstima, ubacite krug sira i obmotajte testo okolo. Opet rastanjite da dobijete lepinju.
Stavite jednu po jednu lepinju u suv tiganj i poklopite. Pecite jednu stranu, pa okrenite i pecite drugu stranu. Gotove lepinje premažite maslacem.