prijatno!

BALKANSKI SOS IM DAJE POSEBAN ŠMEK: Sočne svinjske šnicle i pečeni krompir za porodični ručak koji se pamti (RECEPT)

0

Obradujte i svoj svomak i svoje namilije izdašnim jelom u kremastom sosu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

 

  • Četiri svinjska odreska
  • Jedna srednja glavica crnog luka
  • Bilo koji slani kačkavalj u listićima
  • Kašika suvog začina
  • Kašičica mlevene slatke paprike
  • Malo ulja
  • 200 mililitara vode


Priprema


Zagrejte rernu na 180 stepeni.


U jednoj dubokoj posudi pomešajte sitno seckan luk, suvi začin i vodu, a potom dodajte kašičicu mlevene paprike. Sve dobro promašajte.


Svinjetinu dobro ulupajte čekićem za meso i poređajte po prethodno nauljenoj vatrostalnoj posudi. Šnicle pokrijte listićima kačkavalja po ukusu, ali imajte na umu da će se sir rastopiti i da su jedan do dva lista po šnicli dovoljni. Nakon toga, prelijte meso i kačkavalj mešavinom iz posude i pecite oko pola sata.


Po potrebi, dodajte vodu tokom pečenja ako ispari.

 

Služite uz pečeni krompir i turšiju.

 

 

makonda-tracker