Obradujte i svoj svomak i svoje namilije izdašnim jelom u kremastom sosu
Sastojci:
- Četiri svinjska odreska
- Jedna srednja glavica crnog luka
- Bilo koji slani kačkavalj u listićima
- Kašika suvog začina
- Kašičica mlevene slatke paprike
- Malo ulja
- 200 mililitara vode
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U jednoj dubokoj posudi pomešajte sitno seckan luk, suvi začin i vodu, a potom dodajte kašičicu mlevene paprike. Sve dobro promašajte.
Svinjetinu dobro ulupajte čekićem za meso i poređajte po prethodno nauljenoj vatrostalnoj posudi. Šnicle pokrijte listićima kačkavalja po ukusu, ali imajte na umu da će se sir rastopiti i da su jedan do dva lista po šnicli dovoljni. Nakon toga, prelijte meso i kačkavalj mešavinom iz posude i pecite oko pola sata.
Po potrebi, dodajte vodu tokom pečenja ako ispari.
Služite uz pečeni krompir i turšiju.
( Glossy )