recept dana

POZVALI STE PORODICU NA "GURMANSKI" RUČAK? Domaći gulaš sa rezancima će ih oduševiti!

0

Najbolje recepte karakteristične srpskoj kuhinji ćete zasigurno dobiti od naših baka.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Ako ste ljubitelj kuvanih jela, a naočito tradicionalnih, evo jednog ukusnog gulaša na bakin način.

Potrebno je:


300 gr svinjskog mesa
300 gr pileče džigerice
300 gr luka crnog
2 sveže paprike
malo ljute tucane paprike
malo aleve paprike slatke
1 šargarepa veća
1 paradajz svež ( može pire paradajz)
2 čena belog luka
3-4 lista lovorov lista
ulje
začina, soli
bibera, peršunovog lista
 

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa i to dinstati (ukupno oko 30 min.)

Dodati najpre na kocke meso i lovorov list doliti malo vode i krćkati oko 20 min.Ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekne.
Dodati malo suvog začina ili samo soli 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Jenu kašičicu rastvorti u malo vode i ubaciti .Dodati biber beli luk i još fmalo prokrčkati.


Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažemo kuvane rezance.

 

 

 

 

makonda-tracker