icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

PRAVIĆETE GA STALNO

MEKAN KAO OBLAK, NESTVARNOG UKUSA! Hleb iz tiganja s jednim zdravim tajnim sastojkom (RECEPT)

Podeli:

Sprema se drugačije nego "obični" hlebovi, ali je jednako ukusan — ako ne i ukusniji!

foto: OUTUBE/SCREENSHOT/FOODSENTER
foto: OUTUBE/SCREENSHOT/FOODSENTER


Iako smo svi navikli da se hleb peče u rerni, probajte ovaj iz tiganja – nećete se pokajati! Sprema se jednostavno, a sadrži i kefir, prirodni probiotik koji veoma dobro deluje na zdravlje creva, piše Mondo.

 

Sastojci:

 

  • 450 grama brašna
  • Deset grama kvasca
  • 150 mililitara tople vode
  • Kašičica šećera
  • Kašičica soli
  • 150 mililitara kefira
  • Ulje (za podmazivanje)


Priprema

 

U posudu najpre sipajte brašno i so, napravite udubljenje us redini.

U odvojenu posudu sipajte mlaku vodu, kvasac i šećer, izmešajte, pa to sipajte u udubljenje koje ste napravili u brašnu i ostavite tako da naraste.

Zatim dodajte kefir, pa dobro izmešajte i oblikujte testo u loptu. Ostavite da naraste na toplom oko sat vremena.

 

Izvadite testo na pobrašnjeno površinu, malo ga premesite, a zatim podmažite veći tiganj. Testo stavite u tiganj, blago ga pritisnite rukama odozgo da ga malo istanjite, poklopite i ostavite da stoji desetak minuta.

 

Zatim stavite tigan poklopljen na blagu vatru, pržite oko sat vremena, okrenite na drugu stranu i ostavite još desetak minuta.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...